LP: Vlada Crne Gore da pomogne podstanarima, potrebni zaštita i razumijevanje
Liberalna partija CG

"Prijeti nam scenario u kojem dosta porodica ostaje bez krova na glavom"

LP: Vlada Crne Gore da pomogne podstanarima, potrebni zaštita i razumijevanje

Liberalna partija apeluje na Vladu Crne Gore da, pored ostalih mjera koje efektivno sprovodi, posebnu pažnju obrati i na građane koji su podstanari u Crnoj Gori i koji su u veoma nezgodnoj situaciji.

U Liberalnoj partiji su naveli da zvanično u Crnoj Gori ima oko 20.000 podstanarskih porodica i samaca sa preko 60.000 članova domaćinstva. Ovaj broj je nezvanično mnogo veći.

"Građani koji stanuju kao podstanari i svakoga mjeseca plaćanju zakup stana, prvi su pogođeni u trenutku uvođenja mjera koje su obustavile najveći dio poslova u državi. Ako imamo u vidu da najveći dio njih radi kod privatnika koji su već u ogromnom ekonomskom problemu i koje je Vlada najavila da će da pomogne raznim mjerama, onda nije teško pretpostaviti pred kakvim izazovom se nalaze zapošljeni koji neće primati platu mjesecima a obavezni sa da stanarinu plaćaju svakog mjeseca", poručuju u saopštenju.

Oni su kazali da je neophodno da Vlada i NKT razmotre načine na koji bi se ove kategorije stanovništva mogle pomoći, ili barem na neki način osloboditi ove obaveze u udarnim mjesecima ove krize.

U Liberalima tvrde da ukoliko Vlada ne pomogne socijalno ugrožene građane, da im prijetio scenario u kojem velika većina porodica može ostati na ulici, bez krova nad glavom i bez ikakve sigurnosti i egzistencije.

"Ne možemo a da ne pohvalimo i jedan dio stanodavaca koji su bez problema ustupili zakupcima i njihovim porodicama odlaganje obaveze plaćanja ili čak oslobađanje od plaćanja za tekući mjesec. Bez obzira na poteze Vlade, apelujemo na stanodavce da, u skladu sa svojim mogućnostima, imaju razumijevanja prema stanozakupcima i olakšaju njima i njihovim porodicama preživljavanje u ovom teškom vremenu za sve", zaključuje se u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.