Tajlandski kralj u samoizolaciji u Njemačkoj sa 20 konkubina
Tajlandski kralj Maha Vadžiralongkorn

Raste nezadovoljstvo među građanima

Tajlandski kralj u samoizolaciji u Njemačkoj sa 20 konkubina

Tajlandski kralj Maha Vadžiralongkorn samoizolovao se od koronavirusa sa 20 svojih konubina u jednom od najluksuznijih hotela.

Nalaze se u mondenskom skijaškom centru Garmiš-Partenkirhen u Njemačkoj.

Kralj, inače poznat i kao Rama Deseti, osim konkubina, poveo je i brojne sluge, prenosi Sputnjik.

Navodno je zakupio cio "Grand hotel sonenbihil", hotel sa četiri zvjezdice, piše "Internešnel biznis tajms", prenosi Tanjug.

Tamošnji pansioni i hoteli zatvoreni su zbog koronavirusa, ali hotel u kojem se izolovao 64-godišnji tajlandski kralj je izuzet od tog pravila.

Portparol lokalnog okružnog savjeta rekao je da je to zato što su svi gosti iz jedne grupe ljudi.

U međuvremenu, Tajland se bori s pandemijom Covid-19, znajući da je kralj na odmoru.

Građani su, navodi se, zbog toga protestovali putem interneta i medija, kršeći pri tome stroge zakone koji im zabranjuju da kritikuju kralja, prenio je zagrebački "Jutarnji list".

Haštag #Zaštonamtrebakralj podijeljen je čak 1,2 miliona puta na Tviteru, a postavio ga je jedan aktivista koji se nalazi u egzilu u Francuskoj.

Kralj Rama Deseti nije viđen u javnosti u Tajlandu još od februara. Poznat je po tome da često nije u svojoj zemlji, a najčešće provodi vrijeme u Njemačkoj s ljubavnicom. Zna se i da je imao mnogo žena, kao i burne razvode.

Tajland je do sada zabilježio više od 1.385 slučajeva koronavirusa, a sedam je osoba preminulo. Samo u subotu je zabilježeno 109 novih slučajeva bolesti.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.