SNP: Rigorozne mjere umjesto na konferenciji saopštili preko Tvitera
SNP

SNP: Rigorozne mjere umjesto na konferenciji saopštili preko Tvitera

Način na koji je Vlada Crne Gore objavila nove mjere za borbu protiv širenja virusa korona, a koje se odnose na ograničavanje kretanja građana Crne Gore, nije primjeren ozbiljnosti situacije u kojoj se nalazimo, navodi se u saopštenju Socijalističke narodne partije(SNP).

"Svjedoci smo da su najnovije, prilično rigorozne mjere, umjesto na konferenciji za medije objavljene na društvenoj mreži. Umjesto da predsjednik Vlade ili makar prvi čovjek Nacionalnog koordinacionog tijela za borbu protiv zaraznih bolesti izađu i javno saopšte građanima ono što je neophodno, Vlada je isto uradila, ni manje ni više, nego preko Tvitera", kažu iz SNP-a.

Dodaju da je istovremeno, do javnosti stigla i informacija da se u izolaciji nalazi čak 237 zdravstvenih radnika.

"Ne želeći ni u kojem trenutku da otežavamo situaciju, moramo postaviti pitanje da li su naši ljekari i medicinske sestre imali svu opremu koja je neophodna za rad u ovim teškim uslovima i da li su nadležni organi učinili sve da im istu obezbijede?

Ovo je potrebno naglasiti zato što je Nacionalno koordinaciono tijelo poslalo zahtjev NATO mehanizmu u kojem je tražena pomoć u vidu zaštitne opreme, maski, rukavica, respiratora, pa čak i posteljine, peškira i sapuna. To govori da naš sistem nije spremno dočekao opasnost o kojoj se govori mjesecima unazad, te da nemamo čak ni osnovna higijenska sredstva. Istovrmeno, čelnici Vlade su ne trepnuvši odbili pomoć Srbije u vidu pet respiratora, dovodeći tako u pitanje živote naših građana", navode iz SNP-a.

Socijalistička narodna partija ukazuje i da su neke institucije u ovim vanrednim vremenima dale sebi za pravo i da izdvajaju desetine hiljade eura za održavanje voznog parka!

"U tom smislu, intencija uprave Glavnog grada da izdvoji 119.000 eura za održavanje vozila,  što je čak 23.000 eura više u odnosu na 2019. godinu, nije prikladna situaciji u kojoj se nalazimo.

Dakle, u ovim izazovnim trenucima, kada naši zdravstveni radnici i građani imaju teškoće da nabave osnovnu zaštitnu opremu, neke institucije donose odluke koje su u suprotnosti sa onim što predstavnici vlasti konstantno izjavljuju – da čine sve što je moguće da odgovore na krizu",dodaje se u saopštenju.

SNP CG je pozivao nadležne institucije da pokažu potrebnu ozbiljnost u postupanju i da učine sve da zdravlje zdravstvenih radnika i građana bude na prvom mjestu.

"Svi segmenti društva moraju pokazati povećanu dozu odgovornosti, a sve drugo može se riješiti kada prođu okolnosti koje su uzdrmale naše društvo iz korijena", zaključuju iz ove partije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.