Objekti Ju Es Opena se pretvaraju u privremenu bolnicu
Foto: NY Post

Američke vlasti naložile modifikaciju objekta

Objekti Ju Es Opena se pretvaraju u privremenu bolnicu

Objekti kompleksa teniskog centra na Ju Es openu u Njujorku biće pretvoreni u privremenu bolnicu sa 350 kreveta tokom pandemije korona virusa.

Teniski Savez SAD saopštio je da će od danas zatvoreni tereni u centru "Bili Džin King" biti pretvoreni u privremenu bolnicu. U kuhinji na terenu "Luj Armstrong" koja se koristi na posljednjem grend slem turniru u sezoni, dnevno će biti napravljeno 25.000 paketa hrane za pacijente, radnike, volontere i učenike u gradu, prenosi Beta.

Zdravstvene vlasti Njujorka pokušavaju da uvećaju bolničke kapacitete za 87.000 kreveta kako bi izdržale dolazak velikog broja zaraženih.

Objekti Ju Es opena će se najvjerovatnije koristiti za smještaj pacijenata koji nisu oboljeli od korona virusa, prenijeli su američki mediji.

Prvobitno teniski centar trebalo je da bude otvoren za javnost, za časove ili treninge tenisa, ali je odluka promijenjena i objekti su zatvoreni za javnost zbog potreba zdravstvenih vlasti.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.