Putin: Rusija uspjela da uspori širenje koronavirusa, mora da bude spremna za brzo rasprostiranje epidemije
Putin

Putin: Rusija uspjela da uspori širenje koronavirusa, mora da bude spremna za brzo rasprostiranje epidemije

Predsjednik Rusije Vladimir Putin je izjavio da je zemlja uspjela da uspori širenje koronavirusa, ali da treba biti pripremljena za brzo rasprostiranje epidemije.

U Rusiji su zaražene 1.863 osobe, od kojih je devet umrlo, ali je broj obolelih počeo naglo da raste, navodi AP.

Putin je pozdravio mjere ograničenja kretanja kakve su danas uvedene i Moskvi i ocijenio da bi i drugi djelovi Rusije trebalo da se pripreme za takve korake.

Liderima ruskih provincijalnih vlasti je Putin poručio da će biti lično odgovorni za dovoljan broj bolničkih kreveta, respiratora i druge opreme.

"Vlasti treba da pozovu profesore medicinskih fakulteta i njihove studente da pomognu u borbi protiv bolestI", ocijenio je Putin, uz konstataciju da je potrebno suprotstaviti se "provokacijama, glupim glasinama i lažima" o epidemiji.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.