Provjera znanja putem Moodle platforme - poznata praksa ocjenjivanja na Filozofskom fakultetu
Barović

Provjera znanja putem Moodle platforme - poznata praksa ocjenjivanja na Filozofskom fakultetu

Na Filozofskom fakultetu Univerziteta Crne Gore, komunikacija sa studentima u prvom redu ide preko zvaničnog sajta UCG i sajta Filozofskog fakulteta, ali i nekim ranije uspostavljenim vidovima komunikacije putem mejla i opcija na mobilnim i internet mrežama.

Dekan Filozofskog fakulteta prof. dr Goran Barović kaže da će organizacija nastave biti sprovedena po izboru nastavnika i saradnika, kako studenti ne bi propustili ništa od nastavnog procesa koji je planiran za ovu akademsku godinu.

Pored tehničkih poteškoća, koje su dio novonastalih uslova nastave, usljed širenja globalne pandemije izazvane virusom COVID 19, nastavno osoblje Filozofskog fakulteta probleme prevazilazi uz uzajamnu komunikaciju, ali i podršku IT administartora zaposlenog na fakultetu.

Ukoliko vanredna situacija potraje, sistem ocjenjivanja za veliki broj nastavnika, procijenio je on, neće biti problem, jer su slični postupci sprovođeni i ranije. 

"Za veliki broj predmeta imamo opciju provjere znanja korišćenjem Moodle platforme. Potrudićemo se da, za predmete kod kojih postoje i drugi načini provjere znanja, pronađemo pravi način za realizaciju", dodao je Dekan.

On kaže da još uvijek svi studenti nemaju otvorene naloge na određenim platformama, pa se taj nedostatak prevazilazi pronalaženjem drugih načina dostavljanja nastavnih sadržaja.

"U svakom slučaju, radimo provjere kod studenata o dostupnosti materijala i nekad se desi da iste materijale dostavimo u više verzija kako bi povećali njihovu vidljivost", kazao je on.

Dekan navodi da je, kada se govori o interaktivnosti i učešću studenata Filozofskog fakulteta u onlajn nastavi, siguran u njihov odgovoran odnos i želju za sticanjem novih znanja.

"Studenti su svjesni da, ako na valjan način ne savladaju gradivo, neće moći doći do pozitivne ocjene na ispitu", rekao je Barović.

Za sada su povratne informacije na upite studenata koji se dobijaju putem mejla i telefona djelimične, a to su trenutni načini vršenja dodatnih konsultacija i pojašnjenja nastavnih tema.

"Ovo je posebno problematično za grupe predmeta kod kojih postoji i praktični dio nastavnog procesa, pa će nastavnici i saradnici morati da ulože dodatne napore kako bi prevazišli probleme koji su se pojavili u toku ovakvog načina realizacije nastavnog procesa", zaključuje on.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.