CKM: Izjava Simovića sačuvala ponos i dostojanstvo Crne Gore
CKM

CKM: Izjava Simovića sačuvala ponos i dostojanstvo Crne Gore

"Izjava potpredsjednika Vlade Crne Gore Milutina Simovića u vezi donacije respiratora od strane Republike Srbije je prvenstveno imala za cilj da sačuva ono što u nama najviše vrijedi Crnogorski ponos i dostojanstvo, kao i da pošalje prijateljsku poruku građanima Srbije, koji su mnogo više od nas, pogođeni corona virusom. Kod svakog razumnog čovjeka izjava potpredśednika Simovića se može jedino protumačiti kao ljudski i prijateljski gest usmjeren prema građanima Srbije", saopšteno je iz Crnogorske kulturne mreže(CKM).

Iz ove NVO ističu da je "nažalost ova blagonamjerna izjava postala predmet kritika od strane prosrpskih političara ili kako kažu "domaćih izdajnika” koji na Republiku Srbiju gledaju kao na “finansijisku napojnicu”.

"Njima ni borba koju u ime Vlade vodi Milutin Simović da se sačuva zdravlje građana Crne Gore nije  sveta.Njima je osnovni cilj  rušenje tekovina 21. maja i “demokratija iz 1918. godine” koju je Srbija sprovodila u Crnoj Gori.

Očito da oni koji su prethodno zabranili ocarinjenje respiratora koje je naša država namjeravala da kupi su zaboravili da smo mi Crnogorci uvijek ma koliko nam god bilo teško držali do svog ponosa i dostojanstva. Njihova patetika nema granica, što najbolje dokazuju izjave kako Crnoj Gori pomažu tako što nam daju brašno koje prethodno avansno plate trgovinski lanci.

Borba koju čitav svijet vodi za očuvanje ljudskih života ne može proći bez politizacije od strane onih koji nikako da se pomire sa crnogorskom suverenošću. Najnovijom izjavom  ministar Aleksandar Vulin je pokazao da nažalost u sebi nema ljudskih osobina, jer je spreman da u teškim momentima za građane Srbije i Crne Gore u prvi plan ističe politikanstvo kojim bezuspješno pokušava da pridobije jeftine političke poene.

Ono što je za nas koji živimo u Crnoj Gori važno jeste to da je potpredsjednik Vlade Milutin Simović svojom reakcijom uspio da sačuva dostojanstvo i ponos Crne Gore u trenucima kada se svi zajedno borimo za očuvanje života i zdravlja", kažu iz CKM-a.

Svaki građanin Crne Gore kako se dodaje u saopštenju, bez obzira na političko opredjeljenje može biti ponosan na mjere koje Vlada Crne Gore preduzima kako bi smo se izborili sa korona virusom.

Crnogorska kulturna mreža izrazila je posebno poštovanje prema naporima koje su iskazali Milo Đukanović i Duško Marković da se obezbijede potrebna medicinska sredstva za zdrastveni sistem, za čiju nabavku nije samo dovoljan novac.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.