U Vuhanu se život vraća u normalu: Otvaraju se prodavnice i tržni centar
Foto: Tanjug/AP

Poslije dva mjeseca karantina

U Vuhanu se život vraća u normalu: Otvaraju se prodavnice i tržni centar

U Kini su danas registrovana četiri nova smrtna slučaja, dok je u nedjelju potvrđen i 31 novi slučaj obolijevanja od virusa korona. U Vuhanu već nekoliko dana nema novih slučajeva, otvaraju se radnje i život se polako vraća u normalu.

To je saopštila kineska nacionalna zdravstvena komisija, prenosi Rojters.

Kako se navodi, u Vuhanu iz koga je i počelo širenje novog korona virusa, već šesti dan zaredom nije zabilježen nijedan novi slučaj, prodavnice su počele ponovo da se otvaraju, a građani da se polako vraćaju svakodnevnom životu poslije dva mjeseca karantina.

U tom gradu ponovo je otvoren i tržni centar "Vuhan internešnal Plaza" u kome se nalaze prodavnice luksuznih brendova poput Kartijea i Luj Vitona, a na ulazu se poštuju mjere distanciranja od 1,5 metra i provjere temperature.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.