U Central parku podižu poljsku bolnicu, imaće kapacitet za 68 zaraženih osoba
Foto: Profimedia

Njujork

U Central parku podižu poljsku bolnicu, imaće kapacitet za 68 zaraženih osoba

U njujorškom Central parku niče poljska bolnica koja će da prima oboljele od koronavirusa, objavila je agencija Frans pres.

Više desetina osoba radilo je u nedjelju na travnjaku Ist Midou, jednom od velikih igrališta slavnog njujorškog parka. Upravo to mjesto izabrano je za improvizovanu bolnicu jer se se nalazi blizu jedne od bolnica.

Bolnicu podiže evangelička humanitarna organizacija iz Sjeverne Karoline, koja je poslala šezdesetak osoba i koordinira svoje djelovanje s guvernerom države Njujork Endrjuom Kuomom, američkom agencijom za upravljenje u hitnim situacijama (FEMA) i kompanijom Maunt Sinai.

"Nadam se da će bolnica da bude operativna za 48 sati i moći će da počne da prima pacijente", rekao je koordinator tima Eliot Tenpeni.

Poljska bolnica će da ima kapacitet za 68 osoba, kao i opremu i osoblje potrebne za prihvat oboljelih od koronavirusa. Osim logističke ekipe za tu bolnicu, humaitarna organizacija će da uputi i ljekare i medicinske sestre.

Ista organizacija već je postavila sličnu bolnicu u Kremoni na sjeveru Italije, takođe za oboljele od koronavirusa, rekao je Tenpeni.  

Guverner države Njujork Endru Kuomo rekao je u nedjelju da se broj smrtnih slučajeva od koronavirusa u državi približio 1.000. Broj smrtnih slučajeva u državi skočio je u poslednja 24 časa sa 728 na 965.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.