Od jutros rigoroznije mjere u Sloveniji: Kretanje dodatno ograničeno, rukavice i maske i u zatvorenom prostoru...
Ilustracija

Od jutros rigoroznije mjere u Sloveniji: Kretanje dodatno ograničeno, rukavice i maske i u zatvorenom prostoru...

U Sloveniji su jutros na snagu stupile rigoroznije mjere kojima je kretanje dodatno ograničeno i kojima su pooštrena pravila kupovine.

Nove mjere donijete su, rečeno je ranije u Vladi, radi zaštite najugroženijih grupa, prenosi STA.

Od danas, građani Slovenije biće zatvoreni u svoju matičnu opštinu za većinu dnevnih aktivnosti, osim za posao, obavljanje poljoprivrednih poslova, pružanje pomoći osobama kojima je potrebna njega i pristupanje hitnim službama, apotekama, diplomatskim misijama i pravosudnim organima.

Unutar svoje opštine građani će moći da idu u prodavnice i pristupe određenim uslugama i parkovima. Naloženo je i da se zaštitne maske i rukavice nose i u zatvorenom prostoru.

Prodavnice u periodu od 8 do 10 sati ujutru i dalje ostaju namijenjene samo penzionerima i starijim osobama, kao i trudnicama i osobama sa posebnim potrebama.

Po novim pravilima upravnici stambenih zgrada dužni su da najmanje dva puta dnevno dezinfikuju često dodirivane površine, poput kvaka, prekidača za svijetlo i tastera u liftu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.