Vučić: Uvešćemo policijski čas 24 sata ako građani ne promijene ponašanje
Aleksandar Vučić

Vučić: Uvešćemo policijski čas 24 sata ako građani ne promijene ponašanje

"Ukoliko se naše ponašanje ne promijeni predložiću Vladi Srbije da uvede policijski čas koji će trajati 24 sata", rekao je za TV Prva predsjednik Aleksandar Vučić i dodao da bi ta mjera mogla da se uvede sledeće nedjelje i da to znači da "niko ne može na ulicu".

Upitan čime je nezadovoljan da bi predložio takve mjere, Vučić je kazao da je bilo dovoljno juče izaći bilo gdje i vidjeti.

"Ako bude bilo potrebe donijećemo tu odluku. To podrazumijeva da niko ne može na ulicu", istakao je Vučić i kazao da ko god bude na ulici biće priveden.

Upitan kako će se ići u prodavnicu, predsjednik je odgovorio: "Ne ide se u prodavnicu" i dodao da o tome razmišlja svaki dan.

Vučić je kazao da kineske mjere znače potpunu izolaciju i da se s time slažu srpski ljekari. On je objasnio da u koliko se na 14 dana uvede opšta zabrana kretanja u te dvije nedjelje neće biti kontakata, neće biti  novozaraženih čime će se ukupni broj zaraženih da smanji.

"Čekam da kineski stručnjaci kažu da oni to vide u brojevima, kada budu to rekli u roku od pola sata uvešćemo…", kazao je Vučić.

Govoreći o mjerama koje su sada na snazi, on je rekao da će Srbija za manje od dva mjeseca moći da izađe iz epidemije ukoliko se građani disciplinovano budu pridržavali pravila.

"Sve je na nama, sve je na disciplini", istakao je Vučić.

Kada je u pitanju najavljeno masovno testiranje, Vučić je najavio da će Srbija za oko sedam dana imati kapacitete za 3.000 testova dnevno. Kazao je da će 8. ili 9. aprila biti završena najbolja laboratorija,, koju će najverovatnije donirati Kina, prenosi N1.

Vučić je rekao da je na početku pandemije Srbija imala 1.018 respiratora, od kojih je 500 do 600 bilo zauzeto za pacijente koji nisu bolesni od koronavirusa, a da sada u Vojvodini ima 161, a u Beogradu oko 320 slobodnih respiratora. Dodao je da je bolnica Dragiša Mišović najbolje opremljena respiratorima.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.