Minić: NKT da preusmjeri dio sredstava Crvenom krstu
Valentina Minić

Minić: NKT da preusmjeri dio sredstava Crvenom krstu

Imajući u vidu da se iznos doniranih sredstava Nacionalnom koordinacionom tijelu za borbu protiv zaraznih bolesti približava cifri od pet miliona eura, stekli su se uslovi da se sredstva usmjeravaju namjenski u skladu sa prioritetima. Imajući to u vidu Demokratska Crna Gora predlaže da se odmah dio sredstava uplati na račun Crvenog krsta Crne Gore, saopštila je Valentina Minić, poslanica Demokrata u Skupštini Crne Gore.

Predlog kako kaže ona, smatraju opravdanim imajući u vidu konstantne zahtjeve osiromašenih i egzistencijalno ugroženih građana za hranom i drugim životnim namirnicama.

"Ovaj dio posla treba da se prepusti organizaciji koja je i osnovana za te svrhe, koja djeluje u tom pravcu i koja nepristrasno na terenu posmatra građane kojima je potrebna pomoć, ne dijeleći ih po partijskoj ili drugoj pripadnosti. Demokratska Crna Gora je do sada više donacija usmjerila Crvenom krstu, kako u novcu tako i u namirnicama,  jer smo prepoznali da će humanitarna pomoć na taj način zaista doći do onih kojima je to potrebno", kazala je Minić.

Sa druge strane Vlada Crne Gore je pokazala prema njenim riječima da se ne snalazi u domenu prioritetne raspodjele i pružanja pomoći najugroženijim.

"Tim prije što usvojene socio-ekonomske mjere nemaju efekta prema većini građana Crne Gore, a  naročito ne prema najugroženijim. Jednokratna pomoć od 50 eura je nedovoljna i mora se upotpuniti kontinuiranom isporukom hrane i drugih životnih namirnica.

Ukoliko Vlada Crne Gore nastavi da novac javno prikuplja, a tajno raspoređuje kako hoće i kome hoće, a zna se i po kojoj liniji, onda možemo zaključiti da DPS počinje kampanju u sred pandemije. U prilog tome ide i zahtjev Duška Markovića prema Skupštini Crne Gore da se deblokiraju zakonske zabrane korišćenja budžetske rezerve i da se ta sredstva stave pravo u ruke DPS funkcionerima, koji bi ih potom usmjeravali bez ikakvih kriterijuma kome hoće i kada hoće.

DPS umjesto da razmišlja o zdravstvenoj zaštiti građana i očuvanju njihove egzistencije, kreće u i izbornu kampanju ne štedeći u te svrhe ne samo novac svih građana, već ni sredstva prikupljena donacijama", zaključuje Minić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.