Perišić: Svaka donacija u ovom trenutku dobrodošla i treba  je  prihvatiti
Svetislav Perišić

Odbijena donacija respiratora Srbije

Perišić: Svaka donacija u ovom trenutku dobrodošla i treba je prihvatiti

Srpska Alternativa kao politička partija koja zastupa interese Srba u Crnoj Gori, najoštrije osuđuje politička prepucavanja na relaciji Beograd - Podgorica, oko najave donacije respiratora našoj državi od strane predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, kazao je lider te partije Svetislav Perišić.

"U ovom trenutku je ponajmanje vrijeme da se situacija oko pandemije korona virusa, koja uzima sve veće razmjere, prenese na polje politike, a oni koji to čine očigledno nijesu svjesni trenutka u kojem se region i cijeli svijet nalazi", rekao je predsjednik Srpske Alternative.

Perišić smatra da je svaka donacija u ovom trenutku dobrodošla i da je treba prihvatiti, ali da predsjednik Srbije nije odabrao adekvatan način da ispolji svoju namjeru da pomogne stanovništvu susjedne države.

"Srpska Alternativa je na stanovištu da Andrija Mandić nije kao što je naglasio Vučić predstavnik srpskog naroda u Crnoj Gori, već samo lider jedne političke partije i da isti nema ekskluzivno pravo za zastupanje Srba, pa pominjanje njegovog imena u kontekstu donacije je zloupotreba iste u političke svrhe. S' druge strane po mom mišljenju u ovoj situaciji iznenađujuće neprimjereno se ponio i ministar zdravlja u Vladi Crne Gore, Kenan Hrapović, koji je na krajnje ironičan i ponižavajući način, ne skrivajući osmijeh, govorio o najavljenoj donaciji i na taj način uvrijedio nas Srbe", rekao je Perišić.

Kako je naveo, sve ovo ostavlja dojam neozbiljnosti i direktnog miješanja politike u sferu zdravstva, što nije primjereno pogotovo za ljekare, ali i sve javne djelatnike, bez obzira sa kojeg političkog pola dolazili.

"Nadam se da će se ovi nesporazumi brzo razriješiti i da ćemo svi bez obzira na političke stavove zajedničkim snagama dati svoj doprinos u borbi protiv smrtonosnog virusa, te nakon toga u političkoj areni na demokratski način artikulisati svoje stavove, kojima dok se ne prevaziđe aktuelna zdravstvena problematika nema mjesta na javnoj sceni", poručio je Perišić.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.