U Francuskoj raste broj mrtvih: Za dan umrlo 319 ljudi
Ilustracija

Na intenzivnoj njezi 4.273 ljudi

U Francuskoj raste broj mrtvih: Za dan umrlo 319 ljudi

U Francuskoj je od koronavirusa, u posljednja 24 sata, u bolnici umrlo 319 ljudi, čime je ukupno umrlih 2 314, pokazuju podaci objavljeni danas na vladinoj stranici.

Po najnovijim podacima koji govore o 37.575 potvrđenih slučajeva u zemlji, 17.620 pacijenata je u bolnicama, od kojih su 4.273 na intenzivnoj njezi, što je novi porast od 486 osoba u samo jednom danu.

U pokušaju da spriječi širenje virusa, vlasti su najavile da će produžiti mjeru ograničenja kretanja stanovništvu, koja je stupila na snagu 17. marta, na dodatne dvije sedmice, do 15. aprila.

 Francuska naručila više od milijardu maski iz Kine

Francuska je naručila "više od milijardu" zaštitnih maski, najviše iz Kine, kako bi da se mogla bori s epidemijom koronavirusa, rekao je danas ministar zdravlja Olivier Veran.

"Između Francuske i Kine uspostavljen je čvrst i intenzivan vazdušni most radi dopremanja maski na našu teritoriju", rekao je ministar na konferenciji podsjetivši da Francuskoj treba 40 miliona maski sedmično, prenosi Hina.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.