Luksemburg dobija krvne testove za koronavirus, otkrivaće ko je imun, zaražen i ko nije
Ilustracija

Stižu sledeće nedjelje

Luksemburg dobija krvne testove za koronavirus, otkrivaće ko je imun, zaražen i ko nije

Luksemburg je naručio specijalne krvne testove za koronavirus koji stižu sljedeće nedjelje.

"Želimo da upotrijebimo ove krvne testove kako bismo otkrili ko je imun na KOVID-19, ko je zaražen, ko nije zaražen" rekla je u petak ministarka zdravlja Paulet Lenert, pozivajući se na ove "testove nove generacije".

Luksemburg će da bude jedna od prvih zemalja koja će da ih koristi. To će da omogući "potpuni pregled cjelokupne teritorije Velikog Vojvodstva u pogledu imuniteta".

"Jasno je da ovi testovi moraju da nam omoguće da znamo koji dio populacije je razvio imunitet na virus nakon što je zaražen bez testiranja, u nedostatku simptoma ili sa blagim simptomima i bez rizika od komplikacija" navela je ministarka.

Drugačiji scenariji od naredne sedmice

"Supertestovi stižu sljedeće sedmice i nakon upotrebe možemo da nastavimo sa našom strategijom izlaska iz krize" objašnjava Lenert.

Timovi istraživača, kako je dodala, rade i na ovoj temi.

"Imaćemo statistiku kako bismo imali pouzdanu osnovu za praćenje krize i odlučivanje kada je pravo vrijeme da zaustavimo ili smanjimo mjere" rekla je Lenert.

Da bi se uspostavila ova statistika nije pitanje ispitivanja "svakog građanina zemlje", već reprezentativnog uzoraka.

"Sa ovoliko malim brojem stanovnika Luksemburga imamo sreću da možemo to uzorkovanje da izvršimo na cijeloj teritoriji", istakla je ministarka

 

Izvor: Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.