U ovom trenutku niko ne može predvidjeti koliko će trajati pandemija
ilustracija

Šef SZO za hitne slučajeve saopštio

U ovom trenutku niko ne može predvidjeti koliko će trajati pandemija

Šef Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) za hitne slučajeve dr Majkl Rajan izjavio je da je široko rasprostranjeno testiranje na koronavirus ključno i da ne bi trebalo kriviti zemlje za porast broja zaraženih.

On je na konferenciji za novinare u Ženevi apelovao da se pređe na mere koje će dozvoliti da se "živi sa virusom dok se ne pojavi vakcina".

Rajanovi komentari ukazuju na promjenu načina razmišljanja i pomirenja Organizacije s tim da će pandemija, koja je počela da se širi iz Kine prošle godine i zarazila više od pola miliona ljudi, najvjerovatnije potrajati još neko vrijeme, javio je AP.

"U ovom trenutku niko ne može predvidjeti koliko će trajati pandemija. Ulazimo u nesigurnu budućnost. Mnoge zemlje u svijetu tek ulaze u ciklus epidemije", rekao je dr Rajan.

On je dodao i da je neophodno preći sa mjera čiji je cilj da se smanji pandemija na "preciznije i usmjerene ciljeve", što će omogućiti, ako ništa drugo, da se živi sa virusom dok se steknu uslovi za razvijanje vakcine. 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.