Simović i Hrapović zahvalili predsjedniku Srbije

"Hvala Vučiću na ponudi da nam donira tri naša respiratora"

Zahvalni smo Aleksandru Vučiću na brizi o Crnoj Gori. Ipak, mislimo da je dobro da on cjelinu svoje pažnje usredsredi na zaštitu zdravlja i dobrobit građana Srbije. Snaći ćemo se mi - poručio je predsjednik Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne boelsti Milutin Simović. Crnogorski ministar zdravlja poručuje da "mi u Crnoj Gori" razumijemo što Srbija nije dozvolila da naručeni respiratori dođu u CG".

"Na sreću još je država i tržišta na kojim je moguće za svoj novac kupiti nedostajuće proizvode, kao što smo u Srbiji kupili hranu o kojoj govori predsjednik Srbije. Ima država gdje je moguće s njihovim trgovinskim kućama ugovoriti kupovinu robe proizvedene u trećim zemljama, a da vam ne bude oduzeta kao što se to nama desilo sa respiratorima na tržištu Srbije", naveo je Simović reagujući na izjavu predsjednika Srbije da je ta zemlja spremna da pokloni pet respiratora Crnoj Gori.

Simović posebno zahvaljuje za najavljeni dodatak od dva respiratora koja bi Vučić donirao na bazi dogovora sa liderom NSD Andrijom Mandićem.

"Pretpostavljamo kao izraz brige za navodno ugroženi srpski narod u CG. Nema potrebe za tim. Ne kalibriramo u CG medicinsku opremu po nacionalnim frekvencijama.Crna Gora je odgovorna i organizovana građanska država koja je u stanju da i u najtežim okolnostima pandemije koronavirusa svakom svom građaninu obezbijedi maksimalni mogući nivo zdravstvene zaštite.", poručio je Simović.

Riječi zahvalnosti Vučiću uputio je i ministar zdravlja Kenan Hrapović.

"Hvala Aleksandru Vučiću na ponudi da nam donira tri naša respiratora koja smo mi naručili za crnogorsko zdravstvo. Cijeneći ozbiljnost situacije u susjednoj državi vjerujemo da su ta sredstva u ovom trenutno potrebnija zdravstvenom sistemu Srbije.", poručio ja Hrapović.


 

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.