PG: U Centru kompetencija se rade viziri za zdravstvene radnike
Foto: UPCG

Proizvodnja na pet 3D štampača

PG: U Centru kompetencija se rade viziri za zdravstvene radnike

Glavni grad Podgorica i Unija poslodavaca Crne Gore (UPCG), u saradnji sa prijateljima grada i volonterima, ovih dana u Centru kompetencija Podgorica realizuju posebnu aktivnost koja podrazumijeva izradu više stotina vizira za zdravstvene radnike Kliničkog centra i drugih zdravstvenih ustanova sa teritorije Podgorice.

"U Centru kompetencija u toku je izrada više stotina vizira koji su dio zaštitne opreme zdravstvenih radnika, a koji su odobreni i od strane nadležnog Instituta za javno zdravlje", kažu iz Unije poslodavaca.

Viziri se, kako pojašnjavaju, proizvode na pet 3D štampača koji predstavljaju dio vrijedne opreme koju je UPCG obezbijedila u okviru prekograničnog EU projekta “competenceNET” čiji je i implementator u Crnoj Gori.

Zamjenica gradonačelnika dr Slađana Vujačić kazala je da je Centar kompetencija opravdao svoje postojanje i pokazao se kao jedna odlična investicija što u teškim vremenima pruža jedno malo zadovoljstvo. 

“Nalazimo se u Centru kompetencija Glavnog grada i UPCG gdje naši prijatelji iz tri organizacije i to Savez radio-amatera Crne Gore (Amateur Radio Club), Politehnika-crnogorski savez za tehničku kulturu i Montenegro Robotics, zajedno sa nama ovih dana vrijedno rade kako bi izradili vizire koji su dio zaštitne opreme za sve naše zdravstvene radnike koji su ovih dana na prvoj liniji odbrane u situaciji u kojoj se cijela naša država i svi naši građani nalaze.", kazala je Vujačić.

Poručuje da će Glavni grad nastaviti vrijedno da radi na izradi ove zaštitne opreme, zajedno sa UPCG i partnerima, ne bi li na taj način sačuvali zdravlje  zdravstvenih radnika, a na taj način sačuvali zdravlje svih građana Crne Gore.

"Ovo nije sve što je Glavni grad uradio u ovom periodu, ovo je samo dio podrške koju smo pružili svim zdravstvenim ustanovama u Crnoj Gori i svim našim sugrađanima koji mogu očekivati tu podršku i u narednom periodu, a sve sa ciljem da što uspješnije izađemo iz situacije u kojoj se trenutno nalazimo. Još jednom, poruka svima - Ostanite kod svojih kuća, čuvajte vaše zdravlje i zdravlje vaših najbližih!“ zaključila je Vujačić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.