Ukupno 75 inficiranih u Crnoj Gori

Andrijevica: Još pet pozitivnih na korona virus

Još pet stanovnika Andrijevice pozitivna su na koronavirus, saopštio je direktor beranske Opšte bolnice Budimir Dabetić medijima a potvrdio Institut za javno zdravlje u najnovijoj objavi.

Od presjeka u 8h, analizirano je 57 uzorka.

"Novi korona virus je potvrđen kod 5 osoba, dok je kod 72 nalaz negativan. U Crnoj Gori sad imamo ukupno 75 inficiranih novim koronavirusom. Pod zdravstveno-sanitarnim nadzorom u Crnoj Gori se nalazi 6 278 osoba.", saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje.

"Četiri nova oboljela su iz uže porodice prvog pacijenta, a peta zaražena osoba je jedna njihova komšinica", objasnio je Dabetić Vijestima.

Prvi slučaj koronavirusa dijagnostifikovan je u srijedu popodne u Opštoj bolnici u Beranama, a riječ je o čovjeku starije dobi iz Andrijevice.

Zbog činjenice da je nekoliko dana liječen u Domu zdravlja u Andrijevici, većio dio zaposlenih ovog doma zdravlja nalazi se pod mjerama samoizolacije.

Podsjetimo, prema poslednjem presjeku Instituta za javno zdravlje od jutros, u Crnoj Gori je 70 zaraženih novim korona virusom od koji je jedan u Andrijevici. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.