Nadal i Gasol pozivaju sportiste u Španiji da se mobiliše protiv pandemije koronavirusa
Ilustracija

Nadal i Gasol pozivaju sportiste u Španiji da se mobiliše protiv pandemije koronavirusa

Teniser Rafael Nadal i košarkaš Pau Gasol pozvali su danas svijet sporta u Španiji da se mobiliše protiv pandemije koronavirusa pozivajući da daju donacije Crvenom krstu koji treba da prikupi oko 11 miliona eura.

"Posle dugog razmišljanja došao sam do zaključka da vi, svi Španci nikada niste iznevjerili svoju dužnost prema sportistima. Mi smo svi ono što jesmo velikim dijelom zahvaljujući vašoj podršci, a sad je došao trenutak za sportiste da vas ne iznevjerimo", rekao je Nadal.

Gasol je istakao da je cilj da pomognemo ljudima koji su najviše pogođeni koronavirusom.

"Rafina i moja donacija su već na putu i nadam se da će španski sportski svijet da se pridruži ovom pozivu", rekao je Gasol.

Među prvima koji se se priključili akciji bili su bivši golman Real Madrida Iker Kasiljas i trener Sevilje Djulen Lopetegi.

Španija je posle Italije u Evropi najviše pogođena koronavirusom. U toj zemlji je, prema poslednjim podacima, preminulo 4.089 ljudi, prenosi Beta.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.