Milo Đukanović

Đukanović uputio telegram saučešća Makronu povodom žrtava koronavirusa

"Hiljade izgubljenih života su tragedija, naše misli su uz prijateljski narod Francuske"

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je telegram saučešća predsjedniku Republike Francuske Emanuelu Makronu povodom velikog broja žrtava koronavirusa u toj zemlji.

„Slike koje ovih dana pristižu iz različitih krajeva Evrope i svijeta donose tugu, bol i duboku zabrinutost. Na hiljade izgubljenih života u nama prijateljskim zemljama, uključujući i Francusku Republiku. U ime građana Crne Gore i u svoje ime, upućujem Vam izraze najdubljeg saučešća, saosjećanja s porodicama preminulih, i prijateljskim francuskim narodom", naveo je Đukanović u telegramu.

Evropa kao novo žarište zaraze suočena je kako navodi Đukanović sa najozbiljnijom prijetnjom u novijoj istoriji, uprkos naporima i mjerama koje naše vlade danonoćno preduzimaju i visokom stepenu odgovornosti naših građana.

"Pandemija virusa COVID-19 donosi nesagledive posljedice po naše živote, i stavlja pred izazove najveća dostignuća evropske demokratije. Solidarnost i humanost, saradnja i uzajamna podrška i razumijevanje u teškim vremenima su temelj našeg savezništva i ostaju ohrabrenje za budućnost.

U nadi da zajedno što prije budemo u prilici da usporimo i zaustavimo pandemiju, i sačuvamo živote oboljelih, molim Vas da primite izraze mog najvišeg uvažavanja i srdačne pozdrave", poručio je Đukanović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.