Socijaldemokrate

Socijaldemokrate osudile napad zbog incident sa maskama sa djecom ministra

"Napad na djecu Hrapovića je skupljanje jeftinih političkih poena"

Socijaldemokrate oštro osuđuju opozicioni napad na ministra Hrapovića, smatrajući da mu u ovim izazovnim vremenima nije ni vrijeme ni mjesto, a nije ni način da se to radi preko djece.

"Iza medijskog linča koji se ovih dana sprovodi nad ministrom zdravlja Kenanom Hrapovićem stoji nevjerovatno drzak i neprimjeren pokušaj prikupljanja jeftinih političkih poena", navodi se u saopštenju Socijaldemokrata Crne Gore.

Oni su istakli da nikom ko u ovome učestvuje ne treba da služi na čast što je dio svojevrsne agresije koja se sprovodi nad prvim čovjekom Ministarstva zdravlja i to u momentu kada se kao društvo nalazimo pred najvećim zdravstvenim izazovom u našoj novijoj istoriji.

"Očigledno da je nekom zasmetalo to što je ministar zdravlja, cjelokupan zdravstveni sistem, i u konačnom država u cjelini, sve ovo vrijeme vukla pravovremene i odgovorne poteze, zahvaljujući kojima je Crna Gora posljednja država u Evropi koja se suočila sa novim korona virusom", saopšteno je iz SD-a.

Socijaldemokrate osuđuju to što su povod za medijski napad na djecu Hrapovića dvije kvalitetne maske na licima ministrove djece. Kako su oni istakli, prirodno je da maske u kuži imaju, zato što im je jedan roditelj ljekar, i kojima su oni pokušali da neoprezno pošalju poruku. Takođe oni ističu da se djeca nisu nadala da će se fotografije raširiti po crnogorskim medijima, i da umjesto koronavirusa oni budu glavna lica, a da Sindikat doktora medicine i pojedinci iz opozicije dobijaju političke poene na isceniranoj socijalnoj priči.

"Jer, ti veliki altruisti ne vide u njima djecu, već “ministarsku djecu”. Ne vide ih kao ljudska bića, nego kao poligon za obračun sa njihovim ocem. Ne razmišljaju da su na njih svalili užasan odijum javnosti na osnovu poluinformacija ili čak potpunih neistina. I kao takvi imaju hrabrosti da se predstave, ni manje ni više nego kao humanisti", navodi se u saopštenju.

Oni su poručili da je ovo priča koja se ponavlja da "jauče onaj koji zapravo vrši torturu", a da se poziva na demokratiju onaj koji krši svako demokratsko i ljudsko načelo u svom neljudskom postupanju, i da je priča koja se uvjek plasira po istoj formuli a to je ministar – bahaćenje – neumjerenost. Socijaldemokrate tvrde da je barem pola informacija netačno, da djeca shodno modernim trendovima izbacuju samo lijepi dio stvarnosti, i da pored imena svog oca imaju svoje ime.

"Dakle, niti su te dvije, sad već čuvene maske, mogle napraviti bilo kakvu štetu sistemu, niti su otuđene  jer su vlasništvo njihove majke, niti su one stvarni povod ovog razvlačenja. Maske su samo iskorišćene za naduvavanje jedne priče za koju se znalo da će biti prijemčiva građanima i medijima u ovim nesumnjivo teškim vremenima. Vremenima u kojima se zdravstveni sistem, s obzrom na situaciju, snašao jako dobro i svaki atom svoje snage usmjerio u pravcu zaštite građana. U ovim vremenima maski: i pravih i onih drugih", kazali su u saopštenju.

Socijaldemokrate su zaključile da smo u ovim vremenima svi skupa na ispitu ljudskosti, i da će Ministar Hrapović, nezavisno od toga, svoj posao nastaviti da radi profesionalno i odgovorno i zahvaljujući čemu je evidentno da je naš zdravstveni sistem, sa svim svojim izazovima, pokazao odgovornost i vitalnost, veću od mnogih drugih u bogatijim i uređenijim društvima.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.