20 mladih ljekara se vratilo u BP: Na raspolaganju građanima u borbi protiv COVID19
Foto: Ministarstvo zdravlja

Vratili se sa specijalizacije u rodni grad

20 mladih ljekara se vratilo u BP: Na raspolaganju građanima u borbi protiv COVID19

Dvadeset mladih doktora iz Bijelog Polja, vratilo se sa specijalizacije u svoj grad, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja. Oni su se dobrovoljno stavili svim građanima na raspolaganje u borbi protiv koronavirusa.

Ljekari su raspoređeni u trijažni centar Tisa i rade u dvije smjene.

"Poziv da se stave na raspolaganje svojim matičnim kućama odnosio se i na nas ljekare na specijalizaciji. Mnogi od nas su se i prije zvaničnog poziva javili svojim šefovima i stavili na raspolaganje u slučaju potrebe. Ovaj odziv je naša obaveza kako profesionalna, tako i etička. Među nama nije bilo nikakve dileme kako postupiti u ovakvoj situaciji. Solidarnost i jedinstvo svih ljekara u borbi za zdravlje svih nas, sada više nego ikada mora izaći u prvi plan”, poručila je grupa mladih doktora iz Bijelog Polja.

9112200014126161489204566665084336179511296o

Predsjednik Opštine Bijelo Polje obišao trijažni centar

U prostorijama Dnevnog centra “Tisa” u Bijelom Polju (na ulazu u Bolnički krug), počela je sa radom jedinica za trijažu pacijenata sa sumnjivim simptomima Virusa Covid-19, radi prevencije širenja korona virusa.

"Privremena jedinica u kojoj će se nalaziti medicinski tim sa zaštitnom opremom radiće trijažu pacijenata. Svim pacijentima sa pozitivnom anamnezom mjeriće se tjelesna temperatura beskontaktnim uređajem, uz obavezno popunjavanje propisanog epidemiološkog upitnika. 

Ukoliko se posumnja na infekciju korona virusom, u konsultaciji sa epidemiologom pacijentu se uzima uzorak brisa koji se šalje na analizu Institutu za javno zdravlje u Podgoricu.

Ukoliko pacijent NEMA simptome oboljevanja od Covid-19, biće mu omogućena dalja medicinska njega u  Centru za Hitnu medicinsku pomoć ili Bolnici", saopšteno je iz bjelopoljske bolnice.

Na ovaj način će biti zaštićeni od kontaminacije Dom zdravlja, Bolnica i Hitna pomoć od sumnjivih pacijenata na korona virus.

Tim za zaštitu i spašavanje Opštine Bijelo Polje iskazao je zahvalnost za organizaciju jedinice za trijažu, koja je uspostavljena u kratkom roku zahvaljujući direktorici Doma zdravlja dr Majdi Dobardzić i direktorici Opste bolnice dr Biserki Bulatović, kao i medicinskom osoblju ovih ustanova koje će raditi u 3 smjene.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.