Uhapšena Bjelopoljka zbog izazivanja panike i nereda
Ilustracija

Osnovno državno tužilaštvo u Bijelom Polju odredilo zadržavanje 72 sata

Uhapšena Bjelopoljka zbog izazivanja panike i nereda

Bjelopoljki S.O. Osnovno državno tužilaštvo u Bijelom Polju odredilo je zadržavanje 72 sata, zbog izazivanja panike i nereda na društvenoj mreži Instagram.

"Državni tužilac Osnovnog državnog tužilaštva u Bijelom Polju, nakon saslušanja, donio je rješenje kojim je za jedno lice (S.O.) odredio zadržavanje u trajanju do 72h, zbog osnova sumnje da je izvršio krivično djelo izazivanje panike i nereda", navodi se u saopštenju ODT-a dostavljenom Kodex-u.

Kako je pojašnjeno iz ODT-a, krivičnom prijavom je predstavljeno da je osumnjičena počinila krivično djelo tako što je sa svog Instagram profila poslala komentar na stranici „Podgorički vremeplov“ koji se odnosi na zaraznu bolest kod određenog lica iz Bijelog Polja i na taj način izazvala paniku kod više hiljada lica koji su pratioci navedene stranice.

Osumnjičena je u komentaru navela između ostalog "da se bjelopoljskoj bolnici juče javio čovjek sa simptomima prehlade, te da su neki ljekari rekli da se radi o korona virusu, dok su drugi istakli da je obični grip".

"Taj isti čovjek je jutros preminuo u 54-toj godini", navela je ona u komentaru.

Iz Opšte bolnice Bijelo Polje demantovali su glasine da je Bjelopoljac S. C. preminuo od posljedica koronavirusa.

"Juče je u jutarnjim satima u prostorijama Hitne medicinske pomoći primljen pacijent S.C. iz Bijelog Polja sa respiratornim opstrukcijama. Nakon primarne obrade od strane ljekara HMP, upućen je u Urgentni blok radi dalje obrade i dijagnostike. Na osnovu procjene stanja pacijenta od strane ljekara i visoke suspekcije na korona virus, pacijentu je urađena epidemiološko - trijažna anketa i preduzete sve mjere zaštite za transport do odsjeka za infektivne bolesti, koji je predviđen za pacijente sa sumnjom na Covid -19", navode iz Opšte bolnice.

Pacijentu je kako ističu iz bolnice, uzet bris i odmah obaviješten epidemiolog, a rezultat testa na koronavirus je bio negativan, "što je ukazalo da je otkazivanje životnih funkcija nastupilo uslijed akutno respiratornog distresa, u smislu prestanka respiratornih funkcija".

 

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.