Opšta bolnica Bijelo Polje

Bjelopoljska bolnica demantovala glasine

"Pacijent nije preminuo od koronavirusa"

U cilju istinitog informisanja, a povodom spekulacija koje su se pojavile u javnosti oko pacijenta S.C. (53), koji je juče u ranim jutarnjim satima primljen u bjelopoljsku Opštu bolnicu i preminuo u kasnim večernjim satima, javnosti se obratio menadžment Opšte bolnice.

"Juče je u jutarnjim satima u prostorijama Hitne medicinske pomoći primljen pacijent S.C. iz Bijelog Polja sa respiratornim opstrukcijama. Nakon primarne obrade od strane ljekara HMP, upućen je u Urgentni blok radi dalje obrade i dijagnostike. Na osnovu procjene stanja pacijenta od strane ljekara i visoke suspekcije na korona virus, pacijentu je urađena epidemiološko - trijažna anketa i preduzete sve mjere zaštite za transport do odsjeka za infektivne bolesti, koji je predviđen za pacijente sa sumnjom na Covid -19", navode iz Opšte bolnice.

Kako su istakli, u najbržem mogućem roku formiran medicinski tim, koji se sastojao od anesteziloga, ljekara specijaliste interne medicine, reanimatologa i medicinske sestre, te da je pacijentu uzet bris i odmah obaviješten epidemiolog.

Dodajući da je bris poslat Institutu za javno zdravlje na analizu i započeta je intenzivna terapija, a obzirom da se pacijentu stanje pogoršalo i da je stavljen na mehaničku ventilaciju.

"U ovoj situaciji su preduzete sve mjere lične zaštite ljekara i medicinskog osoblja, kao i da je korištena sva medicinska oprema za monitoring osnovnih životnih funkcija. Tokom noći je došlo do naglog pogoršanja stanja, koje je i pored svih napora dežurnih ljekara dovelo do smrti pacijenta", kaže se u saopštenju.

Navodeći da je u međuvremenu stigao rezultat testa na koronavirus koji je bio negativan, što je ukazalo da je otkazivanje životnih funkcija nastupilo uslijed akutno respiratornog distresa, u smislu prestanka respiratornih funkcija.

"Takođe, želimo napomenuti da smo u sklopu zakonske obaveze ponudili rodbini da se uradi obdukcija preminulog, što je rodbina odbila", kazali su iz Opšte bolnice Bijelo Polje..

Iz bjelopoljske bilnice poručuju, da je u uslovima u kojima se država i zdravstveni sistem bore protiv epidemije korona virusa, krajnje neodgovorno širiti paniku plasiranjem lažnih vijesti, koje dodatno uznemiruju građane i stvaraju pogrešnu sliku o zdravstvenih radnicima, koji časno i odgovorno rade svoj posao.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.