Le Pen: Evropska unija totalno podbacila tokom epidemije virusa Covid-19
Marija Le Pen

"Francuska Vlada odabrala da laže narod"

Le Pen: Evropska unija totalno podbacila tokom epidemije virusa Covid-19

Liderka desničarske stranke Nacionalno okupljanje u Francuskoj Marin Le Pen izjavila je da je EU tokom pandemije novog virusa korona potpuno podbacila.

Ona je za francuski Raša tudej rekla da EU ne samo da nije pokazala solidarnost i sposobnost da predvidi stvari i bude faktor koji će dati korisne političke smjernice, već je donosila odluke koje su, prema njenoj ocjeni bile smrtonosne.

"Prva stvar koja je bila je da ne ograničavaju kretanje ljudi. To je teška greška. Trebalo je prvo da ograniči protok ljudi, biljnih i životinjskih proizvoda da bi ograničila širenje virusa. Propustili su da uvide da je od životne važnosti da se zatvore granice i onemogući širenje epidemije", rekla je Le Pen.

Prema njenim riječima, pokazalo se da solidarnost i uzajamna pomoć postoje unutar određene zajednice u okviru države, uključujući i tradicionalna prijateljstva između nekih evropskih naroda.

Govoreći o potezima francuske vlade, Le Pen je rekla da je vlada prilikom uvođenja vanrednih mjera vlada pokazala "strateško opredeljenje da laže građane Francuske i pribjegne prvo psihološkoj pripremi stanovništva da bi tek potom saopštila svoje prave namjere i odluke".

"Moje je mišljenje da se Francuzima treba obraćati kao punoljetnom narodu koji je odgovoran i da im treba reći istinu jer samo u istini i transparentnosti se gradi povjerenje", zaključila je Le Pen.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.