Komandant Mornarice podnio ostavku
Vesko Tomanović, Foto: Vlada CG

Prekršio samoizolaciju, suočava se sa krivičnom prijavom

Komandant Mornarice podnio ostavku

Komandant Mornarice Vojske Crne Gore Vesko Tomanović (46) iz Bara protiv kojeg je u utorak veče podnijeta krivična prijava jer je prekršio mjere samoizolacije podnio je ostavku, nezvanično saznaje Pobjeda.

Tomanoviću se prijavom stavlja na teret da je počinio krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti, odnosno kršenja mjera samoizolacije.

Uprava policije se u utorak veće oglasila saopštenjem u kojem je objašnjeno da se Tomanović oglušio o privremenu mjeru koju mu je odredila Uprava za inspekcijske poslove. Kada je utvrđeno da je Tomanović napuštio samoizolaciju on je odmah procesuiran.

Komandant Mornarice Vojske je sproveden u karantin i iz policije su naglasili da će bez izuzetka sprovoditi mjere nadležnih institucija koje su propisane radi sprečavanja širenja korona virusa.

Nakon saopštenja Uprave polcije oglasili su se i iz Ministarstva odbrane i Generalštaba Vojske Crne Gore koji su pozdravili postupanje nadležnih organa ističući da su svi dužni da poštuju preporuke Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti.

Protiv njega će, kako je nezvanično saopšteno, mjere pokrenuti i Vojska.

Pobjeda

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.