Srbija konfiskovala tri respiratora koje je naručio crnogorski Fond
ilustracija

Zadržani na granici

Srbija konfiskovala tri respiratora koje je naručio crnogorski Fond

Od pet respiratora koje je Fond za zdravstveno osiguranje naručio od predstavnika švedskog proizvođača, tri su juče zadržana na granici sa Srbijom, a potom i konfiskovani, potvrdio je Vijestima direktor Fonda Sead Čirgić.

On je odgovorio da nije riječ o donaciji, već je ta ustanova potpisala ugovor sa dobavljačem, kompanijom Farmont, i isporučena su dva aparata. 

Pojasnio je da su prema informacijama dobijenim od dobavljača tri preostala respiratora zaplijenjena.

"Što se tiče tri respiratora, ne možemo računati na njih, jer ih je konfiskovala Republika Srbija. Aparati su naručeni od predstavnika švedskog proizvođača respiratora, koji ima sjedište u Srbiji. Ali s obzirom na to da je za tu vrstu opreme uvedena zabrana, isporuka nije moguća", rekao je Čirgić Vijestima.

Predsjednici parlamenata zemalja zapadnog Balkana pisali su juče Evropskoj komisiji i Evropskom parlamentu povodom odluke da se ne izvozi medicinska oprema van EU, tražeći da se na države u tom regionu ne odnosi ta vrsta restrikcije...

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.