Demokrate apeluju: Trgovci da ne povećavaju cijene
Demokrate

Demokrate apeluju: Trgovci da ne povećavaju cijene

Demokratska Crna Gora apelovala je na savjest trgovaca u Crnoj Gori da, u vrijeme dok traje pandemija korona virusa, pokažu odgovornost i solidarnost i ne povećavaju cijene osnovnih životnih namirnica u marketima.

"Kao što svi znamo, u ovako vanrednim prilikama, značajno opada kupovna moć građana usljed raznih faktora, kao što su gubitak posla, umanjenje zarada i slično. Odbijanjem da povećate cijene namirnica u svojim marketima, vršite svoju ljudsku i moralnu dužnost u ovoj graničnoj situaciji.Svjesni smo da se, posebno u vrijeme kriza i nedaća, kod nesavjesnih trgovaca poveća poriv za brzim bogaćenjem, ali, jasno je, to je bogaćenje na nevolji naroda i, kao takvo, nije moralno i zaslužuje ljudsku, moralnu i svaku drugu osudu", kažu Demokrate.

U onim segmentima gdje dođe do pojava vrtoglavog rasta cijena, za koji je izvjesno da je motivisan povećanom potrebom u doba krize, Demokrate apeluju na državne institucije da i one reaguju.

"Pogoršavanje ionako loše socio-ekonomske slike građana, naročito u vrijeme dok traje pandemija, nešto je prema čemu se ne smije biti ni najmanje popustljiv. Jednostavno, ovakve pojave se ne smiju tolerisati.

Sada nije vrijeme za bogaćenje preko noći, vrijeme je da jedni drugima pomognemo. Vrijeme je da svakodnevna trka za zaradom uzmakne pred vrijednostima na kojima je uvijek počivalo i treba da počiva i ubuduće crnogorsko društvo: solidarnost, humanost, čojstvo", poručuju Demokrate.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.