Grupa zdravstvenih radnika Doma zdravlja Andrijevica i Hitne u kućnoj izolaciji, prvi slučaj koronavirusa u Beranama
Dom zdravlja Andrijevica

Sumnja da su bili u kontaktu sa oboljelim od COVID19

Grupa zdravstvenih radnika Doma zdravlja Andrijevica i Hitne u kućnoj izolaciji, prvi slučaj koronavirusa u Beranama

Grupi zdravstvenih radnika Doma zdravlja i Hitne medicinske pomoći Andrijevica određena je mjera kućne izolacije, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje(IJZ).

"Zbog sumnje da su bili u bliskom kontaktu sa oboljelim od COVID19, grupi zdravstvenih radnika DZ i HMP Andrijevica određena je mjera kućne izolacije. Građani ne treba da brinu: rezervni tim Doma zdravlja će sjutra raditi od 7 do 14 h, a Hitnu pomoć će pokrivati tim iz Berana", saopšteno je iz IJZ.

Ovaj slučaj kako ističu iz IJZ samo potvrđuje stav koji su više puta iznijeli - "pred ovim virusom svi smo jednaki i svi smo u istoj opasnosti gdje god da živimo".

Zaražen muškarac star 68 godina

U Andrijevici je danas registrovan prvi slučaj zaraze virusom COVID -19.

Zaražena osoba nalazi se na Infektivnom odjeljenju Opšte bolnice u Beranama, potvrđeno je iz ove ustanove za Berane online.

Zaraženi je u opštem dobrom stanju.

Riječ je o muškaracu starom 68 godina, koji živi u Andrijevici. Članovi porodice inficiranog biće podvrgnuti testiranju, kao i ispitivanje svih kontakata koje je imao u poslednje vrijeme.

Pacijent iz Andrijevice, kako Vijesti saznaju, imao je u proteklih nekoliko dana dosta kontakata i radi se o brojnoj familiji u ovom malom mjestu.

Prve informacije govore u prilog tome da se mogao zaraziti na jednoj sahrani u selu, još 13. marta, kada su se okupili brojni rođaci iz Srbije i Danske. Upravo tada je i urađen prvi test u Beranama na jednom našem državljaninu koji je došao iz Danske na tu sahranu, ali je kod njega test na koronavirus bio negativan, odnosno radilo se o običnom gripu.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.