Britanci će se uskoro kod kuće testirati na antitela koronavirusa
Ilustracija

Britanci će se uskoro kod kuće testirati na antitela koronavirusa

Stanovnici Velike Britanije uskoro će moći da se kod kuće testiraju na antitela koronavirusa, a testove će moći da nabave putem Amazona, Butsa i drugih drogerija, saopštio je Institut za javno zdravlje Engleske.

Vlada Velike Britanije naručila je tri i po miliona testova za otkrivanje antitela koja se proizvode kada se tijelo bori sa virusom, prenosi portal Politiko.

Testovi će pokazati i da li je neko imao virus i oporavio se, što može poslati signal da je sada imun na bolest.

Direktorka Nacionalne infektivne službe Šaron Pikok obavijestila je poslanike Odbora predstavničkog doma britanskog parlamenta za nauku i tehnologiju da su testovi na kontroli u Oksfordu.

Kontrola će pokazati da li oni "rade ono što se tvrdi", a ako je to slučaj, odmah će se krenuti u proizvodnju, dodala je.

„Test na antitela, nazvani još testovi serologije, moraju se obaviti u roku od sedam dana od početka simptoma“, rekla je Pikok.

Krv se uzima iz prsta, a rezultate može pročitati pacijent ili zdravstveni radnik.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.