Policija zna ko je ubio Šćepana Roganovića: U mjestu Sasovići zapalili oružje i motocikl,  u mjestu Zelenika imali iznajmljen stan
Sa mjesta ubistva

Crna Gora potražuje osumnjičene

Policija zna ko je ubio Šćepana Roganovića: U mjestu Sasovići zapalili oružje i motocikl, u mjestu Zelenika imali iznajmljen stan

Crnogorska policija je prikupila dokaze i podnijela krivične prijave zbog likvidacije Šćepana Roganovića koja se dogodila u Herceg Novom početkom februara.

Uprava policije je u koordinaciji sa Specijalnim državnim tužilaštvom, preduzimajući aktivnosti na identifikovanju lica koja su ušestvovala u planiranju, pripremi i izvršenju krivičnog djela teško ubistvo u Herceg Novom koje je počinjeno na štetu Š.R. (37), podnijela poseban izvještaj kao dopunu krivične prijave protiv dva osumnjičena lica.Krivična prijava je podnijeta protiv M.B. zbog sumnje da je počinio krivično djelo teško ubistvo, krivično djelo stavaranje kriiminalne organizacije i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.  I.G. se tereti za krivično djelo teško ubistvo i stvaranje kriminalne organizacije. Osumnjičeni nijesu dostupni nadležnim organima Crne Gore i oni se potražuju - saopštila je Uprava policije.

Preduzimajući tužilačko – policijske aktivnosti na rasvjetljavanju teškog ubistva Roganovića koje je počinjeno 13. februara policija je došla do sumnje da je K.V. (42) iz Herceg Novog u 2019. godini formirao kriminalnu grupu koju su činili M.B, M.Đ, I.G, i druga za sada neidentifikovana lica, a koja je za cilj imala  vršenje krivičnih djela protiv života i tijela.

Svaki član kriminalne organizacije, navode iz policije,  imao unaprijed određen zadatak i ulogu, a djelovanje kriminalne organizacije je planirano na duži vremenski period,  uz primjenu tačno određenih pravila unutrašnje kontrole i discipline pripadnika kriminalne organizacije.

"Prikupljeni su materijalni i personalni dokazi koji ukazuju na sumnju da je M.B. djelujući po planu kriminalne organizacije 13. februara oko 09,05 časova, na stepeništu  Sima Matavulja prišao oštećenom Š.R. i iz pištolja marke „Crvena zastava" cal. 9 mm ispalio najmanje devet projektila u njegovom pravcu.", saopštila je policija.

Nakon izvršenog djela on se kako sumnja crnogorska policija trčećim korakom udaljio sa lica mjesta u pravcu ulice I Bokeške brigade gdje ga je na motociklu marke „Piaggio" sačekao K.V. poslije čega se se motociklom udaljili u pravcu mjesta Sasovići, gdje su, kako se sumnja, zapalili motocikl i vatreno oružje korišćeno prilikom izvršenja krivičnog djela.

"M.B. i K.V. su se nakon toga udaljili u mjestu Zelenika gdje su imali iznajmmljeni stan.  Djelujući po planu kriminalne organizacije osumnjičeni I.G. je, sumnja se, imao je zadatak da prati kretanje oštećenog i o tome obavještava organizatora kriminalne organizacije K.V. posredstvom kriptovanog telefona.Takođe, I.G. je, kako se sumnja, po nalogu i uputstvima organizatora kriminalne organizacije u januaru 2020. godine preuzeo od za sada nepoznatog lica motocikl „Piaggo" koji je 2018. godini otuđen u Španiji, a koji je kasnije korišćen prilikom izvršenja krivičnog djela ubistva Š.R. Navedeni motocikl je I.G. prevezao do Herceg Novog, gdje ga je u mjestu Zelenika predao K.V. i M.B.", stoji u policijskom saopštenju.

Osumnjičeni M.Đ. je lišen slobode 18. februara zbog sumnje da je počinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije. On je uz kriivčnu prijavu priveden na dalju nadležnost Specijaolnom državnom tužilaštvu.  

Službenici Uprave policije u kordinaciji sa Specijalnim državnim tužiocem preduzimaju mjere i radnje na identifikovanju ostalih lica koja su učestvovala u planiranju, pripremi i izvršenju teškog ubistva Š.R.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.