Rusija poslala u Italiju 15. avion pomoći

Ruske vazdušne snage poslale su u Italiju 15. avion, u kome su vojnici i oprema za pružanje pomoći toj zemlji u borbi sa koronavirusom, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Kako se navodi, u toku su pripreme da se vojna pomoć proslijedi u Bergamo, gdje bi ruski virolozi i epidemiolozi trebalo da započnu misiju u Italiji, prenosi Tas.

"Petnaesti Il-76 avion ruske vojske poletio je sa piste Čkalovski kako bi isporučio opremu za borbu protiv koronavirusa italijanskim vazdušnim snagama u bazi Pratika di Mare udaljenoj 30 kilometara od Rima", naveo je zvaničnik iz Ministarstva.

Prošle subote ruski predsjednik Vladimir Putin i italijanski premijer Đuzepe Konte telefonom su dogovorili pomoć Italiji, a od 22. do 23. marta osam mobilnih brigada je stiglo u Italiju u 14 aviona.

U tim avionima bila su oprema za dezinfekciju transportnih vozila i teritorija, kao i medicinska oprema.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.