Službeno moguće putovati do drugog grada, obavezni radni nalozi i potvrde
ilustracija

Pojašnjenja novih mjera

Službeno moguće putovati do drugog grada, obavezni radni nalozi i potvrde

Operativni štab za podršku privredi za vrijeme trajanja mjera za sprječavanje širenja koronavirusa pojasnio je naredbu o zabrani šutničkog međugradksog saobraćaja i zabrana prisustva i zadržavanja više od dva lica zajedno na otvorenom javnom mjestu.

Kako je pojašnjeno, zaposleni u privrednim subjektima kojima je dozvoljen rad, u skladu sa Obavještenjem za prevoz lica u službene svrhe izuzeti su od zabrane prevoza u međugradskom putničkom saobraćaju, ukoliko se prevoze od mjesta prebivališta do radnog mjesta i nazad, kao i u slučaju službenih međugradskih putovanja neophodnih za obezbjeđenje redovnog funkcionisanja sistema i usluga. 

Takođe, za ove privredne subjekte se podrazumijeva i da je dozvoljeno prisustvo u grupama većim od 2 lica na javnim mjestima u slučaju potrebe obavljanja radnih zadataka na otvorenom.

U tom cilju, potrebno je obezbijediti: putne naloge za sve ekipe koje putuju u cilju isporuke robe ili pružanja usluga dozvoljenih naredbom; potvrde zaposlenima koji putuju do radnog mjesta sa naznačenim mjestom prebivališta i radnim mjestom;  radne naloge svim ekipama koje izlaze na javne površine u cilju obavljanja radnih zadataka, bilo da se radi o Vašim, ili zaposlenim iz outsourcing kompanija koje su angažovane sa Vaše strane - saopštio je Operativni štab.


 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.