EU pomaže cg zdravstvo sa 3 miliona eura, 50 miliona dugoročne pomoći

Podrška u u teškim trenucima borbe protiv COVID-19

EU pomaže cg zdravstvo sa 3 miliona eura, 50 miliona dugoročne pomoći

Evropska unija obezbijedila je tri miliona eura kako bi se odmah pomoglo crnogorskom zdravstvenom sektoru u borbi protiv koronavirusa, objavio je ambasador EU u Crnoj Gori Aivo Orav.

“EU će zajedno sa Vladom CG obezbijediti 50 miliona dugoročne pomoći, kako bi se pomoglo sektoru zdravstva, ekonomiji i biznisa”, naveo je Orav u objavi na Twitteru.

EU i u teškim trenucima borbe protiv COVID-19 stoji sa Crnom Gorom i pomaže urgentno nabavku opreme i zaštitnih sredstava sa tri miliona kroz sistem UN, objavila je Vlada Crne Gore.

Istovremeno radimo na definisanju modela za dodatnih 50 miliona eura pomoći za prevazilaženje socio-ekonomskih efekata izazvanih krizom.Dogovorili smo i ubrzavanje 18 miliona vrijednog zajedničkog programa za pomoć malim preduzećima, najranjivijim kategorijama društva i nezaposlenima", navode iz Vlade CG.

Glavni pregovarač Aleksandar Drljević istakao je da Crna Gora duguje zahvalnost Evropskoj uniji na efikasnosti u borbi protiv virusa Koviod 19.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.