Situacija opasna, Simović: Noćas počinjemo bitku za Tuzi i cijelu CG

15 od 18 slučajeva u Tuzima; Mugoša: Molim da zavlada razum i stanovništvo ostane kod kuće

15 novih potvrđenih slučajeva korona virusom je iz jednog mjesta, Tuzi. Noćas počinjemo bitku za Tuzi i bitku za cijelu CG, Moramo pobijediti. Svi u kuće bezuslovno- poručio je predsjednik Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne boletsi Milutin Simović.

"Večeras smo donijeli jasnu o odlučnu odluku. Imamo potrebnu i to hitnu, neodložnu da pomognemo građanima Tuzi. I to sa važnim ciljem da spriječimo ubrzano širenje virusa koji su naše epidemiološke službe su u toku dana zabilježile i alarmirale na potrebu noćašnjeg sastanka i na potrebu noćašnjih brzih oduka“, rekao je Simović.

On je pozvao na striktno poštovanje svih mjera.

"Građani Tuzi, kao i građani širom Crne Gore, uvijek su bili umni i kadri da istrpe i prežive, a posebno kad je najteže. Ovo je borba za Tuzi i borba za Crnu Goru u kojoj moramo zajedno da pobijedimo“, rekao je Simović.

Direktor Instituta za javno zdravlje dr Boban Mugoša rekao je da je posebno zabrinjavajuće što je 15 od 18 pozitivnih na korona virus iz opštine Tuzi.

"Situacija je jako opasna, radi se izuzetno infektivno virusa koji se lako širi. Tuzi imaju 15. 000 stanovnika, ako bi se smao proširilo na 40% stanovništva što je 6 000 osoba od kojih bi oboljelo 1.200, 300 bi završilo na respiratorima i 150 najmanje umrlo. Ovo je drastična situacija. Ja molim da se čuje ovaj, glas i zavlada razum i stanovništvo ostane kod kuće. Oni koji imaju bilo kakve simptome poput prehlade da se izdvoje u posebne sobe, naše službe će sjutra obići sve i procijeniti gdje treba da se uzme bris i utvrdi širina epidemije.", kazao je Mugoša obraćajući se stanovništvu.

Tuzi moraju da shvate da je ovo borba za njihov život i da moramo svi biti na istom zadatku - dodao je.

"Od večeras svaki građanin Tuzi mora ostati kući. Mislite na svoju porodicu, na svoje potomstvo, komšije, prijatelje i rođake. Možemo se izboriti ako bude discipline", kazao je Eraković poručujući da je u pitanju jedan istorijski i dramatičan trenutak obećavajući da je zdravstveni sposoban da se izbori sa trenutnom situacijom.

Predsjednik Opštine Tuzi Nik Đeljošaj kazao je da počinje bitka za Tuzi.

"Od danas uz besu svi u svoje kuće i izolaciju! Možemo da spriječimo širenje virusa i sačuvamo mlade i stare ljude. Imamo podršku i razumijevanje", poručio je Đeljošaj uvjeren da će njegovi sugrađani ispoštovati mjere i izaći kao pobjednici.

 


 

 

 


 

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.