Napravite domaći sok koji jača imunitet od samo pet sastojaka
Ilustracija

Napravite domaći sok koji jača imunitet od samo pet sastojaka

Jeste li ikada čuli za wellness shot? Riječ je o malim pakovanjima soka napravljenog od voća, meda, začina i drugih korisnih sastojaka koji jačaju imunitet, a koji se ispijaju iz malih čašica za alkohol.

Za razliku od alkoholnih pića ti napitci sadrže korisne sastojke poput vitamina, minerala i antioksidanata koji jačaju cijeli organizam.

Obično se temelje na citrusima poput limuna, a miješaju se sa svježim đumbirom, koji sadrži brojne hranjive supstance, piše portal Zadovoljna.

Za njihovu pripremu potrebno je svega pet sastojaka.

Sastojci:

Tri limuna;

15 grama svježeg đumbira;

115 mililitara obične vode;

Dvije kašike meda i

Jedna četvrtina kafene kašike čilija.

Priprema:

1. Ogulite limun pa zajedno smiksajte plod s nasjeckanim svježim đumbirom i vodom u blenderu ili sjeckalici.

2. Procijedite tečnost kroz cjedilo kako biste dobili glatku tečnost

3. U tečnost dodajte čili i med i sve dobro promiješajte.

4. Prelijte u staklenu bocu i držite u frižideru.

5. Svaki dan popijte 30 mililitara dobijene tečnosti pomiješane s 30 mililitara obične vode.

Upozorenje:

Ovaj napitak nije namijenjen osobama koje imaju osjetljivu želudačnu sluznicu, odnosno svima onima koji iz zdravstvenih razloga ne smiju da konzumiraju koncentrirani limunov sok, đumbir ili jake začine. Ako niste sigurni smijete li popiti ovaj sok, konsultujte se s ljekarom, navodi portal Zadovoljna.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.