U videu NVO MMNE pogledajte kako se širi koronavirus: Od jedne do više osoba(VIDEO)

Nevladina organizacija Multimedijal Montenegro iz Bijelog Polja objavila je dva nova spota od kojih jedan pokazuje ilustraciju širenja koronavirusa, a drugi šalje poruku mladima da ostanu kod kuće u toku ove ozbiljne epidemiološke situacije u kojoj se nalazi crnogorsko društvo.

Kroz spotove su prikazali kako se treba odgovorno ponašati prema sebi i drugima, i time doprinijeti borbi protiv globalnog problema, širenju novog korona virusa.

Izvršni direktor ove NVO Željko Đukić je istakao da će kroz seriju kreativnih izraza, video reklama, web sajtova i vizuala putem društvenih mreža i zainteresovanih medija uticati na širu javnost da se pridržava preventivnih mjera i preporuka nadležnih institucija.

“Imamo možda malo drugačiji pristup. Imajući u vidu da se virus prenosi i dodirom zakupili smo sajtove www.nepipaj.me, www.nedodiruj.me i www.donttouchtoomuch.com Kampanja će upravo biti usmjerena na najčešći vid prenošenja, dodir kako bi se isti smanjio a poboljašala higijena, poput pranja ruku koja je najčešća i osnovna preporuka ali želimo i da utičemo na trgovce npr. da dezinfikuju svoje radno mjesto, češće mjenjaju rukavice, dezinfikuju novac i idr”, kazao je Đukić.

Posebna poruka je od mladih mladima, da iskoriste dostupne servise a zaštite starije.

“Mladi imaju jači imuni sistem ali zbog prevelikog kretanja među najvećim su prenosiocima virusa! Budite i dalje mladi, ali pametni, socijalno distancirani i odgovorni.Sada je vrijeme da iskoristite internet i tehnologije za edukaciju, komunikaciju i razonodu!Moramo pobjediti u ovoj borbi protiv korona virusa!Ne diraj previše stvari!DON’T tuch Too Much. Želimo da pošaljemo poruku svijetu iz Crne Gore, ozbiljna opasnost nam prijeti. Želimo da zajednički  utičemo na kolektivnu svijest i ukažemo na ozbiljnost problema te smanjimo širenje infekcije”, poručio je Đukić.

Ovo je još jedna u nizu volonterskih akcija koje sprovodi  tim NVO Multimedijal montenegro (MMNE) a sav materijal će biti besplatno biti ustupljen medijima i institucijama.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.