Hrvatska: Za 42 sata zabilježena 74 zemljotresa
Ilustracija

Hrvatska: Za 42 sata zabilježena 74 zemljotresa

Od prvog zemljotresa jačine 5,5 stepeni po Rihteru, koji je pogodio Zagreb i širu okolinu u nedjelju ujutru, do ponoći u ponedjeljak, hrvatska Seizmološka služba zabilježila je ukupno 74 podrhtavanja tla, pokazuju grafikoni objavljeni na službenom Twitter profilu.

Većina zemljotresa, čak 42, bili su magnitude do 2 stepena po Rihteru.

Još 23 registrovana podrhtavanja tla bila su u rasponu od 2 do 3 stepena, šest potresa je bilo jačine od 3 do 4 stepena, jedan je bio na granici od pet, a onaj prvi i najrazorniji je bio 5,5 stepeni, prenosi Hina.

Posljednji zemljotres koji su osjetili građani Zagreba i okoline dogodio se u ponedjeljak u 20.49 sati, i bio je jačine 2,7 stepeni prema Rihteru s epicentrom nedaleko od Markuševca, gdje je intenzitet bio 3 do 4 stepena Merkalijeve skale.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.