Uprkos koroni sklopili brak preko interneta: Zvanice
Ilustracija

Argentina

Uprkos koroni sklopili brak preko interneta: Zvanice "prisustvovale" vjenčanju preko društvenih mreža

Dijego Aspitia i Sofia Kugino, vjereni godinu, trebalo je da se vjenčaju 26. marta u crkvi i proslave sa 400 zvanica dva dana kasnije, međutim mjera opšte izolacije proglašena u Argentini primorala ih je da se vjenčaju preko interneta.

"Vjenčanje je jedno od najvažnijih događaja u životu čovjeka. Nije bilo lako da kažemo sebi da treba da odustanemo. Ali stavili smo svoj san po strani zbog opšteg dobra", rekao je za Frans pres 42-ogodišnji Dijego, zaposlen u drogeriji u Kordobi, u centru zemlje oko 700 kilometara sjeverozapadno od Buenos Ajresa.

Pošto je opšta izolacija stupila na snagu u cijeloj Argentini u petak, ceremonija je održana dan poslije, preko interneta.

Komšije su obezbijedile internet, pošto ga par nedavno useljen u novu kuću još nije uveo. Dva člana evangelističke zajednice kojoj pripadaju je održao ceremoniju preko videa, a 400 zvanica su prisustvovali preko Fejsbuka i Instagrama.

"Nije bilo svatova, nije bilo svadbenog ručka, nije bilo vjenčanice, nije bilo sve te pompe ali bilo je vjenčanje", rekla je veselo 32-ogodišnja Sofija, profesorka agronomije na Univerzitetu u Kordobi.

Rekla je da će prave proslave ipak biti, ali kasnije, jer svi žele da se zagrle, smiju, da se gledaju u oči i podijele piće.

U Argentini je u petak proglašena opšta izolacija do 31. marta za 44 miliona stanovnika u nadi da će se time suzbiti širenje epdemije koronavirusa od koga je prema zvaničnim podacima zaraženo 266 ljudi, a četvoro je umrlo.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.