Ledena dvorana u Madridu postaje mrtvačnica
Foto: Screenshot

Ledena dvorana u Madridu postaje mrtvačnica

Madridska ledena dvorana biće korišćena kao improvizovana mrtvačnica za žrtve koronavirusa, saopštile su danas gradske vlasti.

Razlog- nedostatak opreme.

Saopštile su trenutku kada je broj preminulih u glavnom gradu Španije porastao na 1.263, a broj potvrđenih slučajeva na 10.575.

Tržni centar Palasio de Hielo ponudio je za te svrhe svoje klizalište veličine 1.800 kvadratnih metara, prenosi Rojters.

Preuređenje prostora će koordinirati medridska vlada i vojne jedinice za hitne situacije, koje su prošle nedjelje raspoređene širom Španije kako bi pomogle u borbi protiv koronavirusa.

U Madridu, koji nosi najveće breme epidemije koronavirusa u Španiji, brojni pogrebni zavodi su saopštili da će od utorka prestati da preuzimaju tijela zbog nedostatka opreme.

Klizalište se nalazi u blizini kongresnog centra IFEMA, u kojem su postavljeni kreveti za liječenje oboljelih od korona virusa.

U Španiji je broj zaraženih danas porastao na 33.089 i to je najugroženja evropska zemlje poslije Italije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.