Italija: Danas preminule 602 osobe od koronavirusa
Ilustracija

Italija: Danas preminule 602 osobe od koronavirusa

Broj preminulih od koronavirusa u Italiji porastao je danas za 602 i iznosi 6.078, saopštila je Služba za civilnu zaštitu, ističući da je došlo do smanjenja broja smrtnih slučajeva za 11 odsto, što nagovještava trend pada.

Zvaničnici kažu da je u Italiji drugi dan uzastopno zabilježeno smanjenje porasta broja zaraženih koronavirusom.

Podaci koje je danas objavila Služba za civilnu zaštitu pokazuju da je registrovano 4.789 novih slučajeva što je za 700 manje u odnosu na dan ranije.

Do sada u Italiji umrlo 6.078 osoba dok je zaraženo gotovo 64.000.

Širom Italije potpuno se oporavilo 7.432 ljudi, dok ih je prethodnog dana bilo 7.024.

Najugroženija regija Lombardija i dalje je u kritičnoj situaciji, sa 3.776 smrtnih slučajeva i 27.206 potvrđenih slučajeva korona virusa.

Guverner Sicilije Nelo Musumeci zatvorio ulazak na to ostrvo preko moreuza Mesina. Samo policiji, vojsci i zdravstvenim radnicima dozvoljeno da pređu preko moreuza koji razdvaja Siciliju od kontinentalne Italije.

Tanjug

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.