Foto: DCG

Mlade Demokrate

"Mladi da pokažu odgovornost i pruže pomoć starijim sugrađanima"

U ovim teškim danima koji su pred nama, mi mladi moramo pomoći našim starijim sugrađanima iz prostog razloga što su upravo oni pandemijom korona virusa u Crnoj Gori „prvi na udaru“ i ovom trenutku najteže pogođeni, poručuju Mlade Demokrate.

"A kako ćemo to učiniti? Prije svega vodeći se preporukama i naredbama nadležnih institucija, mjerama zaštite, čuvajući  druge od sebe, mi u startu pomažemo i doprinosimo da bolest ne pređe na naše ukućane, komšije, rođake i sugrađane. Sada je vrijeme da bez obzira na našu mladost, istovremeno pokažemo zrelost i da budemo primjer zrelog i odgovornog ponašanja. Zaustavimo na trenutak sve naše redovne aktivnosti, pronađimo način da makar simbolično doprinesemo zajednici i društvu. Sve će to biti od značaja", kazale su Demokrate.

Dodajući da brojne mlade volonterske ekipe koje ovih dana nesebično pomažu širom Crne Gore, kao i razni inovativni oblici pomoći, zaista hrabre i dokaz su da je crnogorska mladost itekako zrela te da požrtvovanja ne nedostaje.

"Mlade Demokrate će nastaviti da se i u ovom teškom periodu za našu zemlju kao i do sada ponašaju zrelo i odgovorno, bićemo podrška svima i pružaćemo pomoć svima, istovremeno trudeći se da ispoštujemo sve naredbe i preporuke nadležnih, jer je na iskustvu drugih jasno da su u ovom trenutku disciplina i jedinstvo nepremostiva prepreka za ovu pošast koja nas je sve zadesila. Zato još jednom, kao mladi ljudi, budimo zreli i odgovorni i pružimo pomoć onima kojima je ona potrebna!", poručeno je iz ove partije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.