Određen jednomjesečni pritvor graničnom policajcu zbog sumnje da je pustio putnike za novac
Ilustracija

Bosna i Hercegovina

Određen jednomjesečni pritvor graničnom policajcu zbog sumnje da je pustio putnike za novac

Sud BiH odredio je jednomjesečni pritvor Raji Kikiću zbog sumnje da je počinio krivično djelo primanje dara i drugih oblika koristi, saopšteno je iz Suda BiH.

Kako je navedeno u saopštenju, Kikić je osumnjičen da je krivično djelo počinio 16. marta, radeći kao granični policajac, Granične policije BiH, na međunarodnom graničnom prelazu Brčko.

"Tri lica, po dolasku na GP Brčko, umjesto putnih isprava, posjedovali su samo lične karte koje su pokazali osumnjičenom, zbog čega im je po Odluci Savjeta ministara od 15. marta o propisivanju dodatnih uslova za ulazak stranaca u BiH trebao biti zabranjen ulazak u BiH jer dolaze sa područja s intenzivnom transmisijom koronavirusa (KOVID-19) ili odbijen ulazak u BiH jer po navedenoj Odluci stranac u BiH može da uđe isključivo s važećim pasošem", navedeno je u saopštenju Suda BiH.

Kako se pojašnjava, osumnjičeni je, umjesto da navedenim licima zabrani ili odbije ulazak u BiH, od njih zahtijevao i primio novac, kako u okviru svoje funkcije i zadataka ne bi izvršio ono što je dužan da izvrši. 

"Osumnjičeni je rekao vozaču da novac stavi u saobraćajnu dozvolu, što je on i učinio, stavljajući u saobraćajnu dozvolu novčanicu u iznosu od 20 eura. Nakon što je novac preuzeo, sva tri lica je pustio da nezakonito uđu u BiH, te ih nije ni uputio da prođu obaveznu proceduru upućivanja na štand sanitarne inspekcije", pojašnjava se u sapštenju.

Pritvor prema ovom rješenju može da traje do nove odluke Suda, a najduže mjesec dana, računajući od dana hapšenja, odnosno do 18. aprila.

Kako se precizira u saopštenju "pritvor je određen budući da je riječ o djelu za koje se može izreći kazna zatvora od 10 godina ili teža kazna, a uslijed načina učinjenja ili posljedica krivičnog djela, određivanje pritvora je neophodno za sigurnost građana ili imovine".

 

Izvor: Nezavisne novine

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.