SNS: Sigurni smo da solidarnost i humanost Kine neće zaobići ni Crnu Goru

SNS: Sigurni smo da solidarnost i humanost Kine neće zaobići ni Crnu Goru

Srpski nacionalni savjet, krovna organizacija srpskog naroda u Crnoj Gori, uputio je pismo zahvalnosti kineskom narodu i Narodnoj Republici Kini na prijateljstvu i humanitarnoj pomoći Republici Srbiji u vremenu kada je ona, kao i mnogo zemalja u regionu, pogođena smrtonosnom epidemijom koronavirusa.

"Kada je gotovo u potpunosti zakazala čak i međusobna solidarnost ujedinjenih evropskih država, prijateljstvo predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i Narodne Republike Kine Si Đipinga potvrdilo je čovječnost i milenijumsku kulturu velikog kineskog naroda. Dolazak medicinskih stručnjaka i dopremanje neophodnog medicinskog materijala biće od velike pomoći da se posledice epidemije u Srbiji i regionu prevaziđu u što kraćem roku. Sigurni smo da i naša država i građani Crne Gore visoko cijene dobročinstvo velikog kineskog naroda i Narodne Republike Kine, koja svoju pomoć kroz solidanost i humanost nesebično dijeli svima kojima je potrebna, pa stoga vjerujemo da ona neće zaobići ni Crnu Goru." stoji u pismu upućenom kineskom ambasadoru u Crnoj Gori.

Mi Srbi u Crnoj Gori,dodaju, kao dio jedinstvenog srpskog naroda, "pamtimo i pamtićemo pomoć i prijateljstvo bratskog naroda Kine u svim vremenima kada nam je bilo najteže".

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.