Bijelo Polje: Zabrana primanja saučešća u kapelama, gasulhanama i porodičnim kućama
Gradska kapela

Zaštita stanovništva

Bijelo Polje: Zabrana primanja saučešća u kapelama, gasulhanama i porodičnim kućama

Tim za zaštitu i spašavanje Opštine Bijelo Polje postupajući po naredbi Vlade Crne Gore donio je odluku da se saučešća u kapelama i gasulhanama, kao ni u porodičnim kućama tokom preventivnih mjera zbog koronavirusa ne primaju, a sahrane da se obavljaju u najužem krugu porodice.

Ova odluka, kako je konstatovano na elektronskoj sjednici Tima za zaštitu i spašavanje Opštine Bijelo Polje, donesena je isključivo zbog prevencije širenja korona virusa i zaštite građana, saopšteno je.

Oni su podsjetili građane i da je Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti donijelo odluku kojom je radi sprečavanja unošenja i širenja infekcije novog koronavirusa, kao i radi zaštite stanovništva od ove zarazne bolesti, obavezalo privremenom mjerom sve vjerske zajednice da svoje aktivnosti prilagode aktuelnoj epidemiološkoj situaciji i da vjerske obrede u vjerskim objektima obavljaju isključivo bez prisustva građana.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.