Nema zaraženih koronavirusom u UIKS-u
Uprava za izvršenje krivičnih sankcija

"Posjete zatvorenicima obustavljene do daljnjeg"

Nema zaraženih koronavirusom u UIKS-u

Načelnik Sektora za obuku kadrova iz UIKS-u Darko Vukčević saopštio je, za TVCG, da u toj ustanovi nije zabilježen nijedan slučaj zaraze virusom korona. Preventivno su reagovali i zato je, kako kaže Vukčević, izrečena zabrana posjeta zatvorenicima. Istakao je da u aktuelnoj situaciji zatvorenici poštuju sve mjere kako bi spriječili širenje koronavirusa.

Podsjetimo, shodno odlukama Nacionalnog koordinacionog tijela, posjete zatvorima su zabranjene, a Vukčević kaže da situacija u UIKSU za sada odlično funkcioniše.

"U prethodnom periodu smo svakodnevno u kontaktu sa Institutom i Ministarstvom zdravlja. Imajući u vidu delikatnost ovog pitanja donijeli smo krizni plan rada u zatvoru s tim što smo donijeli i mjere zaštite koje treba preduzeti kako bi spriječili unos koronavirusa u instituciju.  Držanje fizičke distance između zatvorenika je obavezno, i sve mjere poštujemo," rekao je Vukčević, prenosi RTCG.

Zabranjene su posjete zatvorenicima osim advokata i sudskih vještaka koji to mogu ostvariti uz odgovorajuća rješenja, istakao je on.

"Zatvorenici pokazuju veliku mjeru odgovornosti i poštuju mjere zaštite da bi se spriječio unos virusa. Život unutar zatvora odvija se identično kao i do sada, s tim što se vodi računa o svim mjerama," naveo je on.

Istakao je da je individualna i kolektivna odgovornost u UIKS-u na visokom nivou.

U slučaju zaraze nekog od zatvorenika ukoliko se prepozna da je inficirana osoba, specijalnim vozilima prebacićemo na Kliniku za infektivne bolesti.

"Sada nema porebe za tim, jer nije u UIKS-u registrovan ni jedan zaraženi zatvorenik. UIKS je spreman i u slučaju potrebe za karantinom. Zato smo preventivno odreagovali, spriječili posjete. Prioritet je zaštita zatvorenika. Higijena je na nivou," naveo je on.

Rtcg

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.