Još dva cg državljanina osumjičena za šverc pet tona kokaina
Foto: Twitter

Na brodu našli i 50.000 tableta ekstazija

Još dva cg državljanina osumjičena za šverc pet tona kokaina

Još dva crnogorska državljanina osumnjičena su zbog povezanosti sa švercom više od pet tona kokaina, a za njima tragaju nadležni.

Zbog istrage imena ne mogu biti javno saopštena, a do podataka su došli italijanski istražitelji u saradnji sa kolegama iz Crne Gore, prenosi Pobjeda.

Strane bezbjednosne službe došle su do operativnih saznanja da je u švercu kokaina učestvovalo još crnogorskih, ali i državljana Srbije i BiH.

"Postupajući po informacijama koje je Uprava policije Crne Gore uputila partnerskim službama Velike Britanije, u vodama Venecuele, u Arubi, realizovana je velika međunarodna policijska akcija u kojoj je na brodu „Aresa” zaplijenjeno više od pet tona kokaina. Brod Aresa je lociran i opserviran cijelom rutom plovidbe duž Južne Amerike, sa posebnim mjerama nadzora pri svakom ulasku u luke i izlasku iz njih. Nakon dobijanja operativnog podatka da je kokain ubačen na Aresu, Mornarica Kraljevine Holandije je u Arubi presrela brod i započela detaljan pretres. Slobode su lišeni i crnogorski državljani koji su bili članovi posade", saopšteno je ranije iz Uprave policije.

Teretni brod Aresa je plovio pod zastavom Kameruna. Kako pišu španski mediji, taj brod je početkom februara isplovio iz Surinama, a potom je dolazio u luku Guaranao u Venecueli.

Nakon toga se zaputio ka solunskoj luci. Policija je brod sa kokainom presrela u međunarodnim vodama, a tokom akcije je uhapšeno sedam osoba, među kojima je bio i kapetan broda.

Na brodu Aresa u Venecueli uhapšeni su Kotorani Vasko Radonjić (50), Nikola Markić (29), Mihajilo Đorđević (58) i Cetinjanin Dragoljub Živković (67). Oni su uhapšeni u akciji policije u kojoj je zaplijenjeno više od pet tona kokaina.

Hapšenje je rezultat višemjesečne međunarodne akcije koju je inicirala crnogorska policija. Droga je bila sakrivena na Aresi.

Policija je prvo pronašla tonu kokaina, a daljom pretragom još četiri tone. Pretraga je potom nastavljena.

Brodom švercovali 50.000 tableta ekstazija?

Holandska policija na brodu Aresa pronašla je, osim kokaina, i 50.000 tableta ekstazija, eure i dolare. Zvanično još uvijek nije saopšteno da li je utvrđeno za koga su crnogorski državljani prevozili drogu.

Na Aresi je, kako su objavili holandski mediji, uhapšeno više od 15 osoba, među kojima i 11 crnogorskih državljana članova posade.

Objavili su i da prvi rezultati istrage ukazuju da je u šverc droge, vrijedne više od 250 miliona eura, umiješan kartel koji u Venecueli vode Kolumbijci Aleks Sab i Alvaro Pulido, zvani Cuči, koji se ranije zvao German Rubio.

Expresa.me prenosi da je u Venecueli, gdje je Aresa zadnji put pristala, ekonomija u slobodnom padu, da je korupcija uobičajena pojava i da američke vlasti za istragu trgovine narkoticima vjeruju da su visoki venecuelanski zvaničnici znali za pretovar kolumbijskog kokaina.

Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.