CEDIS: Paljenje livada ugrožava dalekovode i ljudske živote
Foto: CEDIS

CEDIS: Paljenje livada ugrožava dalekovode i ljudske živote

Na području opštine Pljevlja, kao i u Beranama i Šavniku, mještani u posljednjih nekoliko dana pale livade, a te nesmotrene radnje izazivaju požare koji neminovno ugrožavaju dalekovode i niskonaponsku mrežu jer su ovi objekti na seoskom području, uglavnom izgrađeni na drvenim stubovima, navodi se u saopštenju Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS-a).

To kako dodaju uzrokuje dugotrajne prekide u napajanju električnom energijom korisnika na tim područjima.

"U ovim izuzetno teškim danima za cijeli svijet, ekipe CEDIS-a se suočavaju sa novim problemom koji im otežava, ionako, težak posao da u ovim izazovnim vremenima održe stabilnim elektrodistributivni sistem Crne Gore.

Molimo mještane da se uzdrže od ovih radnji, naročito u blizini energetskih objekata, da ne bi ugrožavali i sebe i druge i otežavali posao našim ekipama koje ulažu nadljudski napor da sačuvaju stabilnost elektrodistributivnog sistema u ovom izuzetno teškom vremenu, prepunom rizika po zdravlje stanovništva", poručuju iz CEDIS-a.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.