Policija Crne Gore obavlja odličan posao

Policija Crne Gore obavlja odličan posao

Savjet za građansku kontrolu rada policije apelovao je na građane da poštuju sve protivepidemijske mjere Vlade Crne Gore.

"Borba protiv koronavirusa najveći je izazov sa kojim se suočava moderna Crna Gora i njeni građani. Potrebno je nacionalno jedinstvo i puna građanska odgovornost, na svakom mjestu i u svakoj situaciji. Vlada Crne Gore, državni i organi lokalne samouprave preduzimaju odlučne napore kako bi se zaštitilo zdravlje stanovništva. Određene usvojene mjere o odluke, kao i one koje će potencijalno uslijediti, nijesu popularne jer ograničavaju i zadiru u prava i slobode. Zbog činjenice da se nalazimo u vanrednim okolnostima, treba ih prepoznati i podržati kao dio ukupne borbe čiji je prioritet zaštita i spašavanje svakog ljudskog života. Virus se prenosi kontaktom između građana koji se ne pridržavaju naredbi i svojim kretanjem i ponašanjem ugrožavaju druge", kažu iz Savjeta.

Savjet za građansku kontrolu rada policije iskazao je poštovanje i zahvalnost svim zdravstvenim radnicima i podržava jačanje kapaciteta zdravstvenog sistema Crne Gore. 

"Cijenimo posebno važnim da istaknemo ulogu i posvećenost policijskih službenika i podsjetimo javnost na odličan posao koji obavlja Policija Crne Gore kod osiguranja bezbjednosti i poštovanja zdravstvenih propisa i suzbijanja širenja zarazne bolesti. Posebno je važna briga o policijskim službenicima i zdravlju njihovih porodica. Zato preporučujemo nadležnima da sva patrolna vozila i stanice policije budu snabdijevana odgovarajućom i dezinsfekcionim sredstvima, u dovoljnim količinama", navode iz Savjeta.

Dodaju i da je dodatno olakšana i onako jednostavna procedura postupka građanske kontrole.

"Primjedbe na postupanje policije trenutno se dostavljaju putem elektronske adrese [email protected] i preko stranice na društvenoj mreži  OVDJE. Savjet pažljivo razmatra sve pritužbe ali će imati i pojačani senzibilitet za rad policije u novonastalim okolnostima pa će se primarno baviti ozbiljnijim navodima o prekoračenju ovlašćenja", zaključuje se u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.